Danmark-Kina ligger inde med meget materiale om Kina.

Her kan du se vores udvalg

Vores foredragholer Torben Brink holder jævligt foredrag om Kina.

Hans foredrag kan handle om:

Kina – Verdens mest facinerende om

Tibet – Livet på verdens tag

En lystvandring i kinesisk religion

Foredrag om Kina

Materialekasser

Det bedste indtryk af Kina får man ved at tage dertil! Men det næstbedste er at se og røre og smage og lugte ved kinesiske ting. Det kan man få mulighed for gennem kasserne. Samtidig kan man blive klogere. Ud over genstande er der en samlemappe med artikler, forklaringer og lign. Alt i alt oplagt supplement til temaet Kina både i institutioner og skoler.

Kasserne findes i to udgaver.
Den ene er bedst til børn op til ti år.
Den anden henvender sig primært til unge over ti.

Hver kasse indeholder en række typiske kinesiske ting. Fotoet giver et indtryk af kassen til børn op til ti år.

Tingene i kassen må bruges! Man må lave mad med køkkentingene, skrive med kalligrafisættet, brænde røgelse og smage på teen. Men ting, der mangler eller bliver ødelagt, skal naturligvis erstattes.

Kasserne kan lejes for kun 300 kr. pr. uge + evt. porto begge veje.

Materialekasse 1

Fortrinsvis egnet til børn under 10 år

Vi har samlet forskellige ting, som fortæller om Kina og kinesere. Vi håber, at det vil være en god måde at få gjort det store land Kina mere konkret og håndgribeligt for børnene.

Har du gode ideer til, hvad vi ellers kunne lægge i kassen, så giv os endelig besked. Vi vil også meget gerne supplere mappen med en idebank, hvor brugere kommer med forslag til, hvordan man kan gribe emnet an.

Materialekasse 2

Fortrinsvis egnet til børn og unge over 10 år

Vi har samlet forskellige ting, som fortæller om Kina og kinesere. Vi håber, at det vil være en god måde at få gjort det store land Kina mere konkret og håndgribeligt for børn og unge.

Har du gode ideer til, hvad vi ellers kunne lægge i kassen, så giv os endelig besked. Vi vil også meget gerne supplere mappen med en idebank, hvor brugere kommer med forslag til, hvordan man kan gribe emnet an.

Øvrige tilbud:

  • Mange institutioner og skoler har haft glæde af at købe en pakke med kinesiske tidsskrifter til fx at lave en collage af. Vi sælger i to størrelser til 100 kr. eller 200 kr. plus porto.
  • Vi har et lille lager af ting til salg. Se ark med Kineserier.
  • Har I brug for en foredragsholder, er vi også gerne behjælpelige med at formidle en kontakt.
  • Vi har en plancheudstilling ”Asien set med blå øjne”, der med hovedfokus på Kina fortæller om den vestlige interesse for Asien og Kina fra romertiden og til vore dage. Se særskilt beskrivelse.
  • Vi har også en fotoudstilling og en skolekasse om Tibet.

Man må gerne bruge tingene fx wok og spisepinde og smage teen. Rigtig god fornøjelse med emnet.

Venlig hilsen

Venskabsforbundet Danmark-Kina

Det med småt:

Indholdet i kassen bedes kontrolleret ved modtagelse og afsendelse. Vi tjekker selv kassen, men har du valgt at få den direkte fra en anden kunde, beder vi dig selv være opmærksom på, at der er det i kassen, der skal være. Ødelagte eller manglende genstande skal naturligvis erstattes.

Materialekassen lejes på ugebasis. Den sendes, så man har den mandag, og skal afsendes igen fredag. Ved for sen returnering betaler man for den følgende uge med.

Pris: 300 kr. pr. uge + evt. porto begge veje.

Venskabsforbundet Danmark-Kina

Marie Belows Vej 14 – 8200 Århus N

86 23 10 12 – vdk@mail.dk

www.venskab-danmark-kina.dk